Mesajını Gönder, yanındayız...
İsteğe bağlı PDF ve JPG formatında yükleyiniz
Dosya seçilmedi
IPSO Tarım ile iletişime geçerek danışmak ve bilgi almak üzere sorularınızı iletebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm sorularınızı yanıtlayabilmek için bekliyoruz...
Birlikte daha güçlü bir aileyiz...
8600 Serisi
John Deere Kendi Yürür
Silaj Makinası
Silaj Makinası
8600
ÖZELLİKLER
  • Maks. güç: 460 kW - 625 PS
  • Kesme tamburu muhafazasının genişliği: 680 mm
  • 48 bıçakla kesme genişliği: 1 mm'lik adımlarla 6-22 mm

 

Bir John Deere silaj makinesi seçin ve öncü bir makineden daha fazlasına yatırım yapmış olun. Bir ekibe katılıyorsunuz. Dünya standardında olan ve hiç durmadan biçmenizi sağlamak adına sizi destekleyecek bir ekibe. Ancak hepsi bu değil. Ekstra bir şey de standart olarak mevcut: John Deere’in eşsiz itibarı. 1837'den bu yana.

8000 Serisi

Müşterilerimiz, yeni 8000 Serisine ilişkin görüşlerini açık şekilde ifade ettiler. Altı ana alanda dünya lideri performans: enerji verimliliği, silaj kalitesi, konfor, güvenilirlik, hasat ve maliyet tasarrufu. Bu büyük bir zorluktu. Ancak üstesinden geldiğimizi düşünüyoruz.

Güvenirlilik, biçme performansı ve işletim maliyeti yeni bir silaj makinesi seçiminde en önemli üç faktördür. Daha iyi güvenilirlik daha fazla kesintisiz çalışma süresi demektir. Hassas kesim müşterilerimize daha fazla değer sağlar. Ve düşük işletim maliyeti daha fazla kârlılık getirir. Sadece 8000 Serisi işinize daha fazlasını verir.

 

 

Siz Daha Fazlasını İstediniz,
Biz Daha Da Fazlasını Yaptık!
Oynatma Listemiz ile daha fazla videoya ulaşın!


 

Gelişmiş konfor ve servis kolaylığı, performansı ve çalışma süresini artırır

SOĞUTMA PAKETİ SERVİS KOLAYLIĞI

#

8000 Serisi Kendi Yürür Silaj Makinesi soğutma sistemi için tam soğutma paketine, makinenin ortasındaki servis bölmesinden erişilebilir. Her şeye makinedeki tek bir noktadan kolaylıkla ulaşılabilir, bu da günlük servisi kolay hale getirir. Sürekli dönen radyatör eleği, daha kolay servis için geniş bir ağız açısı sağlar. Hava filtrelerinin servisi için hiçbir alet gerekmez. Kartuşlara, ayaktayken makinenin solunda servis bölmesinden erişilebilir.

 

Soğutma paketi servis kolaylığı

Soğutma paketi servis kolaylığı

 

 

YAKIT DEPOSU

Yakıt deposu

Yakıt deposu

 

#

Standart 1100 L yakıt deposu ve 43 L yakıt katkısı deposu makinenin alt orta kısmında ve sol tarafta alt orta kısmında bulunur. Bu, daha fazla denge ve güvenlik için daha düşük bir ağırlık merkezinin garantisini verir. Her iki depo doldurma ağzına kabin merdivenlerinden erişilebilir. Yakıt ikmali tek bir konumdan yapılır.

 

KESME TAMBURU ERİŞİMİ

 

35 derece V şeklinde açıklık

35 derece V şeklinde açıklık

 

 

Besleme silindiri kapı açıklığı

Besleme silindiri kapı açıklığı

 

8000 Serisi kesme tamburu ünitesi konsepti, inceleme veya bakım için karşı bıçağa ve kesme tamburuna iki erişim yöntemi sağlar.

 

Besleme silindiri ünitesi ve kesme tamburu gövdesi arasında iki bağlantı aksı bulunur:

  • Üst kilit mekanizmasıyla birlikte yatay alt besleyici pivotu, besleme silindiri ünitesini kesme tamburu üzerine taşır.
  • Dikey sağ pivot.

Tabla makinede monte edilmiş şekilde bırakıldığında ve üst kilit mekanizmasıyla birlikte üst taraftaki pivot pimi serbest bırakıldığında, alt kelepçeler ise kilitli kaldığında karşı bıçağa ve bıçaklara 35 derece V şeklindeki açıklıktan erişim sağlanır.

Tabla ayrıldığında ve hem üst hem de alt kilit mekanizmaları serbest bırakıldığında, besleme silindiri kapı açma işlemiyle uygun erişim sağlanır. 

 

Daha ağır tasarlanmış bileşenler güvenilirliği artırırken çalışma süresini geliştirir ve işletim maliyetlerini düşürür

 

Etkili makine tasarımı

Etkili makine tasarımı

 

Kapasite, hasat kalitesi, makine verimi ve toplam sahip olma maliyeti, kendi yürür silaj makineleri için her zaman önemli farklılıklar olmuştur. Makine boyutu, ağırlık veya ağırlıkla ilişkili toprak sıkışması ile lastik boyutu, üreticilerin arazilerinde belirli bir makineyi kullanmaları için önemlidir. 7000 Serisinin mevcut yapılandırması maksimum duruma getirildiğinden, 8000 Serisinde temel talep optimum ağırlık dağılımı ve olabilecek maksimum kapasite için bir makine düzeni bulmak olmuştur.

 

Aktarma organları konsepti, bileşen hızlarının ayrı ayrı ayarlanmasında ve maksimum hasat kalitesi için belirli işlevlerin senkronize edilmesinde maksimum esneklik için optimize edilmiştir. Belirli bir sürüş yönteminin uygulanmasından kaynaklanabilecek herhangi bir verimlilik tavizinin üstesinden gelmek için özel bileşen tasarımı uygulanmıştır.

 

Bileşenler, sadece bugünün kullanıcılarının değil, aynı zamanda gelecekteki kullanıcıların olası gereksinimlerini karşılamak üzere güç talebine uygun şekilde hazırlanmıştır.

 

En gelişmiş aşınma direnci teknolojisi, sezonun tamamı boyunca hasat çalışma süresinin sağlanması için tüm ürün akışı elemanlarına uygulanmıştır. Daha uzun bileşen aşınma süresi, sahip olma maliyetini önemli oranda düşürür.

 

Bileşenlerin optimum tasarımı ve konumlandırması ürün dağıtım performansını artırır

 

 

PROSTREAM ÜRÜN AKIŞI

 

ProStream Ekin Akışı

ProStream Ürün Akışı

 

#

8000 Serisi Kendi Yürür Silaj Makinesi grubunun temel bir konsepti, tüm ürün akışı bileşenlerini akış engellerini önleyecek şekilde konumlandırmak ve parçacıklarda minimum kinetik sürtünme için ürün yolunu tasarlamak olmuştur.

 

8000 Serisi ürün akışı kanalı, hasat ünitesi toplayıcı dişlerinde veya ürün sırası işaretleyicisinde başlar. Gerçek hasat makinesinde ise besleme silindiri ayarıyla başlar. John Deere, 7000 Serisinde kendisini kanıtlamış bir konsept düzeni sunmuştur.

 

Temel özellikler şunlardır; tabla arabiriminin dikey konumda olduğu ön besleme silindiri grubu bulunur, üst ön besleme silindiri, alttakinin önünde ürünin yaklaşık 60 mm üzerine uzanır, katman hasat tablasından alınarak besleme silindiri boşluğuna çekilir. Bu, mısır tablaları besleme helezonları olmadan monte edildiğinde kullanılan temel bir işlevdir ve makine ürün besleyicisinin, tek hasat makinesi kesme uzunluğu ölçme birimi olmasını sağlar.

 

Radyal kavisli besleme makarası düzeneği kesme tamburuna giderken üstün kesme kalitesi için ürüne basınç uygular. ürün malzemesi, bıçaklara geçmeden önce son saniyeye kadar mükemmel şekilde sıkıştırılır.

 

Bıçak bölmelerinin boşaltılmaya başladığı andan itibaren kesme tamburu bandı, ürün parçacığı akışını alarak ürün oluğuna boşaltma amacıyla toplar.

 

Ürün yolu, kesme tamburu zemini ile hızlandırıcı girişi arasında sürekli bir eğriyi takip eder. ürün hızlandırıcı, boşaltma bacası geçişi ve boşaltma bacası makinenin ürün boşaltma cihazını oluşturur. ürün üzerinde hızlandırma etkisi olan tüm bileşenler, engelsiz bir ürün akışı için bu eğriye kusursuz şekilde teğetsel olarak entegre olur.

 

Hızlandırıcı, 1800 dev/dak değeriyle, aşırı güç kullanmadan en büyük başlıkla güvenli üstten yükleme amacıyla ürün akışına yeterli miktarda basınç sağlar. ürünler, hızlandırıcı rotoruyla taşınmak yerine, geçiş konisi aracılığıyla doğrudan boşaltma bacası tabanına geçirilmeden önce hızlandırıcı bandının eğrisini takip eder buradan da boşaltma bacası konturunu izler.

 

Ürün, boşaltma bacası girişinin hemen altındaki geçiş ön gömleğine dar bir açıda çarparak bileşen aşınmasını ve eylemsizlik kayıplarını en aza indirir. Bu sürekli akış eğrisi, boşaltma bacasına göre mümkün olduğunca hassas şekilde tasarlandığından ürün akışı bileşenlerin ürün parçacıklarında en az sürtünme etkisine sahip olur.

 

Makinenin genel kompakt yapısı korunurken operatörün bacakları için daha fazla alan sağlayan bir kabin sağlama amacıyla araçta yeterli alan sunulması temel bir talep olmuştur.

 

Sonuç olarak 8000 Serisi silaj makinaları üstün ürün akışı verimi sağlar ve bunun sonucunda ilgili beygir gücü sınıflarında sektör lideri makine kapasitesinin yanı sıra düşük oranda yakıt tüketimi (hasat edilen ürün tonu başına litre/dizel) elde edilir. Dura Line teknolojisiyle birlikte kullanıldığında 8000 Serisi silaj makinaları, en az oranda işletim maliyetiyle olabilecek en düşük makine bakımını sağlar.

 

 

8000 SERİSİ ÜRÜN BOŞALTMASI

 

#

 

Ürün Hızlandırıcı

 

Ürünler, römorka taşınırken hızlandırıcı çıkışı ile boşaltma bacası bitimi arasında 4 m'den fazla yükseltilmelidir. Boşaltma bacasından atılana kadar geçiş ve boşaltma bacası boyunca belirli bir sürtünmenin üstesinden gelmelidir. Üreticiler, mısır tarlaları hasat edilirken ürünlerin arkadan gelen römorka 15 m - 20 m mesafeden havadan atılmasını bekleyebilir.

 

Her türlü durumda ürün parçacıklarının güvenli bir şekilde yüklenmesi için yeterli miktarda basınçla uygun etkinliğin sağlanması ürün hızlandırıcının görevidir. Hızlandırıcı muhafazasındaki tam olarak belirtilmiş hava girişi, mevcut dane kırıcı kesme tamburundan ürün hızlandırıcıya doğal hava akışını engellediğinde mükemmel bir boşaltma bacası ürün jeti sağlar.

 

Ürün Geçişi

 

Ürün geçiş konisi yüksek derecede aşınan elemanlarla tamamen kaplıdır ve bir erişim dolabı aracılığıyla makine servis bölmesinden kolaylıkla incelenebilir ve değiştirilebilir. Benzersiz bir üretim süreci, aşınma gömleklerinin eşit ve özelleştirilmiş şekilde zamanında sertleşmesine olanak tanıyarak koni içindeki aşınma durumunu ayrı ayrı ve kusursuz şekilde ele alır. Geçiş, büyük başlık tahrikli boşaltma bacası dönüş mekanizması davranışıdır.

 

8000 Serisi silaj makineleri, dönen tahrik mekanizması içinde bir yaylı kam-tork sınırlayıcıya sahiptir. Bir engele çarpan boşaltma bacasının mükemmel şekilde korunmasını sağlar. Ancak boşaltma bacası asla kontrolsüz şekilde dönmez ve kabine çarpmaz. Boşaltma bacası dönüş sensörü, boşaltma bacası emniyet cihazı çalıştırıldığında ve mekanik uç durdurucular sistemi ayrıca koruduğunda bile boşaltma bacası konumunu izler.

 

Birden çok uzunluk bileşenine sahip boşaltma bacası

Birden çok uzunluk bileşenine sahip boşaltma bacası

 

 

Boşaltma Bacası

8000 Serisindeki boşaltma bacası modüler mimariye sahiptir. Standart modülde, aşınma gömlekleri bileşenin yapısal bir parçasıdır. Bu modül, aşınma gömleğiyle kaplı bir kutu tasarımına sahiptir. Çok geç tespit edilmiş, iyice aşınmış bir gömlek, boşaltma bacası yapısında hasara yol açmasa da gömlek değiştirildiğinde yeni bir boşaltma bacası takılmış gibi olur.

 

Standart modül gömleği, ayrı bölümlerde aşınma durumunu ele alacak şekilde bölümlere ayrılmıştır. Standart yapılandırmada standart modüldeki dört gömleğin tamamı Hardox® çelikten yapılmadır ancak ciddi koşullar için Dura Line™ sürümünde bölüm bir ve iki belirtilebilir.

 

HarvestLab™ 3000 ile belirtildiğinde bölüm iki yakın kızılötesi (NIR) sensörünü taşır. Bu durumda, aşınma gömleği her zaman Dura Line™ sürümüyle birlikte sunulur ve HarvestLab 3000 sensörünün kolay bakımı için hızlı bağlama kelepçelerine sahiptir.

 

HarvestLab 3000 kurulumu, aşınma gömleği segmentine doğrudan cıvatalama yoluyla çok kolaylaştırılır. NIR sensörü, taşıyıcı levhayla bir kez hizalanır ve kullanıldığı her sefer tertibatın tamamı boşaltma bacasından ayrılıp ardından tekrar kelepçelenir.

 

 

Kullanılabilir uzatmaya sahip yüksek kavisli boşaltma bacası

Kullanılabilir uzatmaya sahip yüksek kavisli boşaltma bacası

 

 

Silaj makinesi tabla genişliğine göre ürün aşırı yükleme mesafesini ele alan çeşitli uzunluklarda ara boşaltma bacası bölüm seti mevcuttur. Ağırlık nedenlerinden dolayı bu boşaltma bacası uzatmaları içte ince bir çelik gömlekle birlikte alüminyum alaşımdan yapılmıştır. Boşaltma bacası bitimi şapka modülü bu ara bölümlere cıvatalanır.

 

Fabrika teslimi standart yapılandırma, 6 m mısır tablası ile mısır hasadı veya namlulu toplayıcı ile çim hasadına ayrılır.

 

Boşaltma bacasını 7,5 m veya 9 m tabla genişliği için uzatmaya yönelik diğer boşaltma bacası segmentleri, sipariş edildiği takdirde hasat makinesi ile birlikte sunulabilir.

 

Hardox, SSAB Technology AB'nin ticari markasıdır.

 

 

ÜRÜN GİRİŞİ

 

Ekin girişi makaraları

ürün girişi makaraları

 

 

Mekanik yay

Mekanik yay

 

 

Kendi yürür silaj makinelerinin her iki serisi, ürüni içe almak için üst silindirlerin dört yay tarafından aşağı çekildiği dört besleme silindiri kullanılır. Gerginlik, manuel olarak ayarlanabilir. Dört makara da bir sonsuz değişken şanzıman ile tahrik edilir; ayrıca, sorunsuz ve güvenilir kesme tamburu beslemesi sağlamak için hız ile senkronize şekilde çalışır.

 

Besleme Silindirleri

 

Ürünleri öne bağlı hasat ünitesinden almakla görevli öndeki besleme silindiri grubu, çok çeşitli hasat koşullarına daha fazla uyum sağlayacak şekilde yeniden tasarlanmıştır.

 

Üst-ön besleme silindiri artık sadece çıkıntılı tip bir tasarım şeklindedir ve değiştirilebilir ve ters çevrilebilir aşınma çubuklarıyla standart olarak uyumludur. Çıkıntılar üçgen dişli bir tasarıma sahiptir ve makara segmentlerinin parçasıdır. Çıkıntıların arkasında, bölümlere ayrılmış makara üzerine kenetlenmiş konik kompozit diş çubukları bulunur. Aşınma çubukları, tek tarafta aynı üçgen diş tasarımına sahiptir, diğer tarafta ise düzdür. Bu özellik, aşınma çubuklarını makara, kuru ve düz otlardan ıslak ve yapışkan yoncaya kadar ürün koşulları yelpazesinin tamamına uyacak şekilde ideal hale getirir.

 

Alt-ön besleme silindiri benzer bir tasarıma sahiptir ancak aynı dişli kenara sahip değiştirilebilir diş çubukları opsiyonel aşınma elemanlarıdır. Alt ön besleme silindirinin içinde, metal dedektör sarmalları taşıyan ve opsiyonel taş algılama sensörünü muhafaza eden, operatörün tam makine ve ürün korumasının keyfini çıkarmasına yardımcı olan bir dikdörtgen boru bulunmaktadır.

 

IVLOC™

Sonsuz değişken kesme uzunluğu IVLOC

Sonsuz değişken kesme uzunluğu IVLOC

 

#

Besleme tertibatının tamamı, makara şasisinin sağ tarafındaki ana besleme silindiri şanzımanıyla çalıştırılır. Güç kaynağı hidrostatik motordur. Statik alt-ön besleme silindiri grubu, doğrudan dişli kutusundan tahrik edilir. Hareket eden üst-ön besleme silindiri grubunun doğru şanzımanı sol tarafta bulunur ve güç, bir çapraz U eklemli mil aracılığıyla sağlanır. Ana konsept etmeni, sektördeki en büyük lastiklerle daha dar bir makine içinde daha geniş ürün kanallarına olanak tanımaktır.

 

 

MAKİNE YABANCI CİSİM KORUMASI

Sensörler

Sensörler

 

#

A - Taş dedektörü sensörü

B - Metal dedektörü sensörü

 

Elektro-manyetik metal algılama sistemi ile birlikte bunun çok bölümlü sensör sarmalı tüm John Deere silaj makinelerinde standarttır. Seyir esnasında, metal nesnenin ürün malzemesindeki konumu kabin içinde gösterildiğinde.

 

Opsiyonel olarak, bu emniyet cihazı, makara içindeki dikdörtgen borusu içine bir sensör yerleştirildiğinde bir ek taş algılama özelliğiyle tamamlanabilir. Bu sensör, sağ taraftaki kolu üzerindeki ikinci bir sensörle ilişkilendirilir. Bu sensör, makaradaki çarpmaların yanı sıra sarsıntılı besleme silindiri hareketini algılar. Her iki sensör de yedek kullanım içindir ve katı bir yabancı cismin doğrulanmasının sonucu olarak yüksek oranda geliştirilir ve taş dedektörü yanlış hareketini en aza indirir.

 

Seyir esnasında hem metal dedektörü hem de taş dedektörü, çim toplayıcıda ürün kompresör cihazının otomatik olarak kaldırılması için silaj makinelerinde seçilebilir kontrol valfini 1 tetikler. Bu durumda besleme silindirlerinin yeniden devreye sokulması cihazı tekrar yerine indirir.

 

TABLA TAHRİKİ VE KONTROLÜ

 

8000 Serisi Silaj Makinaları bıçaklara ürün beslemesi yapar.

 

Gelişim; otomatik tabla algılaması, değişken ve etkili hidrostatik tabla ve besleyici tahrik konsepti, düzenlenmiş tabla zemin konturu takibi, geliştirilmiş makine koruma teknolojisi ve besleme silindiri tasarımı aracılığıyla elde edilir.

 

Otomatik tabla algılaması

 

8000 Serisi makineleri, hasat tablalarına yönelik tüm hidrolik ve elektrik servisleri için çoklu kaplinli arabirim donanımına sahiptir. Çoklu kaplinli arabirimdeki elektrik kablosu kodlaması aracılığıyla belirgin tabla tanımlaması sağlanır ve bu, silaj makinelerinde bulunan ilgili kontrol cihazlarında kaydı özelleştirilmiş tabla ayarlarına otomatik olarak başvurulmasını sağlar. Bu, operatörün son hasat deneyiminde elde edilen tüm ayarların anında geri çağrılmasına olanak tanır. Doğru tabla işlemi için gerekli tüm yapılandırmalar, tabla takılırken otomatik olarak eksiksiz şekilde hatırlanır.

 

TABLA MONTAJI VE ZEMİN KONTURU TAKİBİ

 

Tabla montajı

Tabla montajı

 

#

8000 Serisi öne bağlı arabirim yanal olarak yatırılan bir şasidir. John Deere’ın yaygın hasat üniteleri arabirim plakasına ve yeniden tasarlanan tabla montajına şunlar da dahil olmak üzere birden fazla faktör neden olmuştur:

 

  • Yeni hatta daha fazla hasat kapasitesinin sağlanması için daha ileride besleme silindiri hareketi ve daha büyük makara çapı ihtiyacı.

 

  • Makinenin daha büyük besleme silindirleri, biçerdöver arabirimiyle yeterince eğim sağlamadığından yanal yatırma cihazını hasat makinesi aracına entegre etme amacı.

 

  • Zemin adaptasyonu, şasiyi nötr seviye konumuna geri getiren bir dizi yayın kullanımıyla pasif ya da tablayı ilgili tabladaki AHC sensörlerinden alınan sinyallere başvurarak konumlandıran bir hidrolik silindir kullanımıyla aktif (opsiyonel) olabilir.

 

Bu değişiklik, tablalarda birden fazla yanal yatırma cihazını ortadan kaldırır. Ek bir avantaj, otomatik tabla tahrik mili kaplininin kullanılması için gerekli, tablanın şasi üzerindeki bağlama konilerini kendiliğinden merkezleme özelliğidir. Merkezi tabla kilidi standart bir özelliktir ve hidrolik çoklu kaplinle birlikte sunulur.

 

 

HİDROSTATİK TABLA TAHRİKİ

 

Tabla aktarma organı

Tabla aktarma organı

 

 

Tabla tahrik kaplini konumu

Tabla tahrik kaplini konumu

 

 

8000 Serisinde hasat tablaları bir hidrosatik servisiyle çalıştırılır. Makinenin ana kuyruk mili (PTO) şanzımanındaki hidrostatik pompa, aracın ön aksının arkasındaki motora güç sağlar. U eklemli mil tertibatı, torku tabla giriş şanzımanına iletir.

 

Opsiyonel bir çift tabla tahriki, bir çim namlulu toplayıcı gibi besleme bileşenleri için güç bölünmesi sağlar. Bu durumda hidrostatik servis toplayıcı helezonunu çalıştırır ve ikinci hidrolik servis, toplayıcı diş makarasını ayrı çalıştırır.

 

Değişken yağ akış kontrolü tahrik hızlarının, hasat makinesindeki ilgili bileşen hızlarıyla kolay senkronizasyonunu sağlar. Tablanın tamamı sabit bir hız ayarında çalıştırabilir ya da tabla ana tahriki, hasat makinesi besleme silindiri hızıyla senkronize edilmiş istenen hız oranına dönebilir.

 

Çift tahrik, tabla besleme helezonunun besleme silindirleriyle ve tabla diş makarasını araç ileri yön hızıyla hasat esnasında ayrı ayrı senkronize edilmesine olanak tanır.

 

Yem kalitesiyle hayvan süt performansını en üst düzeye çıkarır.

 

 

Yem daneleri yiyen siyah alaca sığırlar (holstein)

Silaj ile beslenen siyah alaca sığırlar (holstein)

 

 

Benzersiz Dura-Drum™ kesme tamburu ile birlikte kesme tamburu yapılandırmaları portföyü 8000 Serisi makine sahiplerinin hasat makinelerini her türlü çalışma talebini karşılamak için kusursuz şekilde belirtmesine olanak tanır. 10, 12 veya 14 sıra bıçağa sahip üç farklı kesme tamburu yapılandırması ile birlikte 1100 veya 1200 kesme tamburu devri 3 mm'den 52 mm'ye  kadar toplam kesme uzunluğu sağlar. 8000 Serisi Kendi Yürür Silaj Makineleri  her türlü müşteri ihtiyacını karşılar.

 

 

DANE KIRICI TEKNOLOJİSİ

 

John Deere Premium KP™

John Deere Premium KP™

 

 

John Deere XStream KP™

John Deere XStream KP™

 

 

Geleneksel bir merdaneli dane kırıcıdan veya en yeni XStream KP disk kırma teknolojisinden alınan sektör lideri ürün kırma teknolojisi 8000 Serisinin maksimum performans için önemli olan en yüksek hasat kalitesi yaklaşımını simgeler.

 

8000 Serisi silaj makinelerinde ürün kırma teknolojisiyle donatılabilir. Bunun sonucunda mısır silaj numuneleri en yüksek kalite standartlarıyla ve dane kırıcı sonuçlarıyla uyumlu olur. Hasat makinelerinde, çeşitli ürün koşullarının yanı sıra motor gücüyle ilgili olarak makinelerin hasat kapasitesini yansıtan ürün kırma prensibi uygulanır.

 

Daha yüksek performans sınıflarında yer alan makinelerde (8300 – 8600), John Deere Premium KP ve John Deere XStream KP bir makinenin mandıra veya biyogaz üreticilerinin ihtiyaçlarına ve isteklerine göre tam olarak uyarlanmasına olanak tanır. Et üretimi veya ultra yüksek performans gösteren süt inekleri ya da fermentasyon hızının bitkinin ekonomik açıdan başarı sağlamasında temel olduğu biyogaz sindirici için ürünlerin metabolik hızı çok önemlidir.

 

Farklı ürünleri ve ürün aşındırma özelliklerini ele almak adına farklı silindirler seçilebilir. Ayrıca hız farkı, ağır basan ürün olgunluğu veya neme göre kırma gereksinimi doğrultusunda değiştirilebilir.

 

İçe salınım/dışa salınım konsepti ile dane kırıcı kolay bir şekilde çalışma veya saklama pozisyonuna alınabilir. İçe salınım/dışa salınım, makine servis bölmesinde kolaylıkla yapılır. Kırıcı, sadece birkaç dönüşte ürün geçiş oluğu ile değiştirilir. Kısa süreli alternatif uygulamada kırıcı kendi park konumunda kalabilir. Daha uzun bir süre için gerekli olduğunda, opsiyonel bir belden kırmalı kaldırma kirişi ile birlikte bir elektrikli vinç makineden kolay kaldırma işlemine olanak tanır.

 

 

Dane kırıcı dışa salınımı

Dane kırıcı dışa salınımı

 

 

Dane kırıcı içe salınımı

Dane kırıcı içe salınımı

 

 

Dane kırıcı

Dane kırıcı

 

#

KESME TEKNOLOJİSİ

 

Rotor volan tasarımı

Rotor volan tasarımı

 

#

8000 Serisi silaj makinelerinde benzersiz John Deere Dura-Drum™ tasarımı bulunur. Kesme tamburunun fark edilir volan tasarımı veya rotoru yabancı cisimlerin tahrip etmesine karşı koruyan geri çekilir bıçak segmentleri değiştirilmemiştir. Kesme tamburu hızı, anma motor devrinde 1100 dev/dak olarak ayarlanır.

 

Ana ürün akışı bileşenleri makinede yeniden konumlandırılmış olsa da kısa sarmal kesme tamburu bandı ve tersine bıçak bileme yöntemi gibi temel özellikler, kesme işleminde olağanüstü düşük güç talebi avantajlarını sağlar ve ürün geçişi 8000 Serisinde aynen kalır.

 

Kesme tamburunda normal sarmal kesme tamburu bandı, ürün akışında dışarı çıkan bir dizi biçici bıçak orağına sahip yeniden biçme zeminiyle değiştirilebilir. Kıyılan ürün malzemesi, zeminden geçerken elekten geçirilir, böylece olumsuz koşullarda mükemmel kıyım sonuçları için yapraklar veya uzun ürün parçacıkları yeniden kesilir.

 

Bu tür bir yeniden biçme zemini, fabrikadan makineyle birlikte ikili paket halinde de sağlanabilir.

 

KESME TAMBURU

 

Kesme tamburu

Kesme tamburu

 

 

Kesme tamburu

Kesme tamburu

 

Tüm 8000 Serisi makineler, dar gövdelidir ve standart bir hasat kanalı ile birlikte gelir. Besleme silindiri kanalı ölçümü 660 mm'dir. Bıçaklara sahip bir tambur, her iki tarafta 12 mm daha geniştir, bu da kesme tamburu genişliğinin tamamında eşit ürün akışı sağlar. Bu, yetersiz karşı bıçak ayarına ve yetersiz ürün kalitesine neden olabilecek bıçaklarda eşit olmayan aşınma durumunu önler.

 

8000 Serisinde sezona göre yeni bıçaklarla yenileme yaparken kesme tamburu sabit boyuta sahiptir ve bu durumda kesme tamburu gövdesi, şimler gövdenin aşınma gömlekleri altında olacak şekilde tambur boyutuna göre uyarlanabilir. Bununla, kesme tamburunun gövde içine mükemmel şekilde oturması sağlanır; ürün parçacıklarının yan duvarların yanından tamburu geçmesi güvenli şekilde önlenir.

 

Kesme tamburu çapı 670 mm olarak ayarlanmıştır; bıçakların tamamıyla birlikte rotor çevresinde 12 bıçak sırası olmasına izin verir ve yeniden tasarlanmış ürün geçişinde ürün boşaltma açısını ele alır. Daha fazla bıçak sayısı, kıyım uzunluğunun çok kısa olması gerektiği durumlarda makinenin hasat kapasitesini oldukça geliştirir.

 

8000 silaj makinelerinde ağır hizmet tipi bıçak ekipmanları kullanılır. Bıçaklar 9 mm kalınlıktadır ve ekstra uzun 20 mm sert yüzeye sahiptir. Bıçaklar daha uzundur ve yeterli miktarda bıçak sarkması sağlar; bu durum bıçakların yeniden konumlandırılmasına gerek kalmadan üzerlerindeki sert yüzeyin tamamının kullanılmasına ve dane kırıcı ya da ürün hızlandırıcıya yeterli oranda ürün atılmaya devam edilmesine olanak tanır.

 

Bıçak taşıyıcı profili, uzatılmış bir bıçak bölmesi boşaltma çevriminden ürün geçişinde olumsuz etki olmayacak şekilde geliştirilmiştir. Bu yapılandırma aynı zamanda kritik dane kırıcı kırma boşluğunun önünde erken ürün akışı kanallaşmasını önler.

 

Ayrı bıçak taşıyıcıların sert yüzeyli olduğu bir Dura Line™ seçeneği de dahil olmak üzere kesme tamburu tasarımı ve yapılandırma seçenekleri bir makine için istenen uygulamayı belirtir.

 

 

KARŞI BIÇAK

 

Karşı bıçak yapılandırması

Karşı bıçak yapılandırması

 

#

Geleneksel bıçak/karşı bıçak yapılandırması hiçbir şekilde değişmez. Bu makinelerde önemli tasarım ve taşıma değişiklikleri uygulanmıştır ve çok daha yüksek bir performans sunduğu düşünülmüştür.

 

Karşı bıçak, büyük bir döküm çelik anvil üstüne üç cıvatayla sabitlenmiştir. Bu anvil, yüksek gerginlikte ve esnek çelikten yapılma yatak yay plakalarının üzerine monte edilir. Bu karşı bıçak anvil tasarımı, asimetrik karşı bıçağın sistematik merkezden sapmış makine yüklemesiyle olası tek taraflı kesme tamburu aşınmasını ele alacak şekilde hareket etmesini sağlar.

 

İkinci bir tasarım değişikliği doğal karşı bıçak aşınma çevriminde olmuştur; bıçaklar ve karşı bıçak arasındaki genel eğme kuvvetleri, yüksek kapasite poatansiyeline sahip makinelerde önemli oranda yükseltilebilir. Ortaya sabitleme, karşı bıçak boşluğunun makinenin merkezinde artmasını önler ve karşı bıçağın kullanım ömrü boyunca kusursuz kıyım-kesim kalitesi sağlar.

 

8000 Serisinde, uzaktan elektronik bıçak bileme ve karşı bıçak ayarlama özelliği standart olarak sunulur. Makine, kesme tamburu bakım durumuna uygun doğru karşı bıçak ayarını otomatik olarak uygular.

 

Yeni bir karşı bıçak takıldığında ve ilk kez ayarlandığında ya da operatör karşı bıçağın kesme tamburundan uzağa kasten hareket etmesini sağladığında uzatılmış ayar prosedürü otomatik olarak uygulanır.

 

Bu, daha karmaşık bir ayar mantığıdır ve bir karşı bıçağın bıçak sırasına başlangıçtaki karşı bıçak konumundan bağımsız olarak tam paralel şekilde ayarlanmasını sağlar.

 

Normal bir periyodik bıçak taşlama işleminin ardından bir karşı bıçak hızlı ayar mantığı, bıçağın her iki tarafını aynı anda son konuma taşır.

 

Operatör, iki ayar çevrimi arasından seçim yapabilir:

 

  1. Taşlama etkinliğinin ardından bu prosedür kesilerek bıçağın incelenmesine izin verir, ekranda yalnızca taşlama simgesi yanar.
  2. Bıçak taşlama ve karşı bıçak ayarı kesinti olmadan başarılı şekilde gerçekleştirilir, ekranda hem taşlama hem de karşı bıçak simgesi yanar.

 

Karşı bıçak seçenekleri de sunulur.

 

Silaj Makinesi 8100-8600
Besleme ağzı - ön ve arka

655 mm x 220 mm 

Etkili besleme ağzı

655 mm x 237 mm 

Kesme başlığı yuva genişliği 686 mm 
Bıçaklarla birlikte kesme tamburu genişliği 680 mm 
Bıçaklarla birlikte kesme tamburu çapı 670 mm 
Bıçaklar olmadan kesme tamburu 64 taşıyıcısı 352 kg
Bıçaklar olmadan kesme tamburu 56 taşıyıcısı 334 kg
Bıçaklar olmadan kesme tamburu 48 taşıyıcısı 318 kg
Bıçaklar olmadan kesme tamburu 40 taşıyıcısı 301 kg
Brüt ağırlık/mısır bıçağı ağırlığı 0,9 kg 
Karşı bıçak ayar aralığı 19 mm

Birinci sınıf güç verimi arazide eşsiz performans sunar

 
 

BENZERSİZ MAKİNE DÜZENİ GÜÇ VERİMİNİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARIR

 

En üst düzey hasat verimi

En üst düzey hasat verimi

 

Arazide güç verimi sağlayan ürün taşıma işlemi ve makine tahrik gücü, belirtilen motor gücünde maksimum arazi performansı için önemlidir.

 

8000 Serisi Kendi Yürür Silaj Makinesinde bu, tamamen uyumlu bir ürün yoluna yol açan ve kanaldaki akış yönünde ani değişiklikleri önleyen eşsiz bir makine düzeni aracılığıyla sağlanır.

 

8000 Serisi makinelerde otomatik tabla algılaması bulunur. Bu özellik, ilgili tüm yapılandırmaları ve makine kontrol cihazlarında hafızaya alınan ön ayarları otomatik olarak tetikler.

 

Tabla yanal zemin adaptasyonunun yanı sıra makine ürün besleyicisiyle senkronize aktarma organları ya da toplayıcı diş makarasının makinenin ileri yönde hızına uyum sağladığı bir opsiyonel çift tabla tahriki ile besleme helezonu hızının besleme silindiri hızıyla paralel olması, hasat makinesinde engelsiz ürün girişi sağlar. Kapasite ve hasat kalitesi en üst düzeye çıkarılır.

 

Gelişmiş tabla kontrolü ve aktif tabla kılavuzu, başlık zemine temas etmediğinde algılayıcılarda hassas tabla konumlandırmasına olanak tanır ve tamamen eşit anız tarlası elde edilmesini sağlar.

 

Tabla takma konforu, opsiyonel bir otomatik aktarma organı kaplini kullanımıyla eşsizdir. Çalışmalar, kilit kolunun manuel olarak uygulanması ve elektrik ve hidrolik servislerinin hızlı bağlanması şeklinde azaltılmıştır.

Silaj Makinası
8400
COPYRIGHT ALL RIGHT RESERVED ( C ) IPSO 2021