Mesajını Gönder, yanındayız...
İsteğe bağlı PDF ve JPG formatında yükleyiniz
Dosya seçilmedi
IPSO Tarım ile iletişime geçerek danışmak ve bilgi almak üzere sorularınızı iletebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm sorularınızı yanıtlayabilmek için bekliyoruz...
Birlikte daha güçlü bir aileyiz...
HarvestLab
3000
Tesise Özel Çiftçilik
HARVESTLAB 3000
ÖZELLİKLER
  • Rekolteyi 0,35 t/ha'ya kadar artırın
  • Bitki sağlığını iyileştirin
  • Toplam sulama maliyetini azaltın
  • Tutarlı ekin kalitesi elde edin

 

Bir Sensör, üç uygulama

Carl Zeiss ile geliştirilen ve patenti alınan HarvestLab 3000 sensörü hasat edilen ekin, silaj veya sulu gübre içindeki çeşitli bileşenleri analiz etmek için kızılötesi (NIR) spektroskopisini kullanır. Bu teknoloji, hali hazırda 2009 yılında Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft (DLG) tarafından mısır silajındaki kuru malzeme analizi için yalnızca %0,67 ve %1,85 arasındaki göz ardı edilebilir sapmalarla sertifikalandırılmıştır. Yıllarca daha fazla ekin/sulu gübre türünden, çeşitten/beslemeden ve bölgeden daha fazla örnekler ekleyerek çeşitli kalibrasyonlarınızı daha da geliştirdik.

Yeni HarvestLab 3000 donanımı, en son teknolojiye sahiptir ve milyonlarca saatlik arazi çalışmasına dayanmaktadır. Sensör, ilave doğruluk için %12 daha geniş dalga boyu spektrumunu baz alabilir ve saniye başına 4.000'den fazla ölçüm noktası sağlar. Bu da genellikle yük başına 1 milyon ölçüme denk gelir. Size sadece rastgele bir numune değeri sağlamaz, hareket halindeyken istatistiksel olarak kesin veriler sunar. Numunenin bir sonraki laboratuvara ulaşana kadar oksijene veya ısıya maruz kalması gibi manuel numune toplama sırasında en çok karşılaşılan hatalar tamamen ortadan kaldırılır. En önemlisi de tüm veriler görüntülenebilir ve gerçek zamanlı olarak sahaya özgü şekilde belgelenir. Bu da operatörlerin laboratuvar sonuçları için günlerce beklemek yerine hala arazide iken otomatik makine optimizasyonu yapılmasını sağlar ve operatörlerin ayarları düzenlemesini mümkün kılar.

 

Bir Sensör – Üç Uygulama

 

 


 

 

 

Silaj Makinesi

Ekin nemi tek bir arazide %20'ye kadar farklılık gösterebilir ve oksijen birikmesi olmadan ideal silaj sıkıştırması sağlamak için farklı kesme uzunlukları gerektirir. John Deere silaj makinesine takılan HarvestLab 3000, kuru malzeme içeriğine bağlı olarak kesme uzunluğunun otomatik olarak ayarlanmasını sağlar. Otomatik silaj inokulant oranı ayarları, fermantasyonu optimize etmeye yardım eder ve silaj katkı maddelerinden %10 tasarruf sağlayabilir.

 

Kuru malzemenin yanı sıra ham protein, nişasta, ham lif, NDF, ADF, şeker ve ham kül için de oldukça doğru, gerçek zamanlı okumalar elde edebilirsiniz. Bu da hasat edilen ekinleri niceliğe değil niteliğe göre faturalandırmanıza veya satın almanıza olanak sağlar. John Deere İşlem Merkezindeki sahaya özgü tüm belgeleme verilerini görüntüleyerek ve karşılaştırarak çeşitlilik seçimi ve ekin büyütme gibi konularda doğru bilgilere dayalı kararlar verebilirsiniz. Çalışma sezonu dışındayken profesyonel bir şekilde hazırlıklar yaparak bir sonraki sezonda daha fazla başarıyı hedefleyebilirsiniz.

 
  • Daha iyi hacim yoğunluğu ve silaj kalitesi için kuru malzemeye göre otomatik kesme uzunluğu ayarı
  • Fermantasyonu optimize etmek için silaj inokulant dozajını doğru şekilde ayarlama
  • Sonraki ekin mevsimi için ekin çeşitliliği seçimiyle ilgili bilgi sahibi olarak karar verme
  • Bileşen bilgileri doğrudan kabin içinden yazdırılabilir

 

 

 

Silaj makinesi

 

 

 


 

 

Gübre algılama, akıllı organik besin dağıtımı

Çiftlik gübresi, besin açısından zengin organik bir gübredir. Ancak şimdiye kadar doğal değişkenler ve hızlı yerleşim, çiftlik gübresi kullanımının başarısını şansa bıraktı. John Deere Gübre Algılama sayesinde, besin hedefine göre N, P, K uygulayabilmenin, kg/ha cinsinden hızı sınırlayabilmenin ve hatta araziye özgü talimat haritaları kullanabilmenin benzersiz avantajına sahip olacaksınız.

 

John Deere Gübre Algılama, bileşenleri yalnızca doldurma sırasında değil aynı zamanda besinlere toprağa değmeden önce uygulama sırasında da analiz eder. Diğer sistemlere kıyasla paha biçilemez bir avantaj sunar. Nakliye sırasında doğal besin değişiklikleri ve yerleşim hesaba katılır ve otomatik gerçek zamanlı hız ve/veya akış hızı ayarlamaları ile dengelenir. Ayrıca John Deere Gübre Algılama verileri, daha ayrıntılı işlemler için John Deere İşlem Merkezi'ne kablosuz olarak gönderilebilir.

 

  • Yatık ekin oluşumunu engelleme ve daha tutarlı ekin büyümesi elde etme
  • Yasal sınırlara uyarak rekolteyi ve kaliteyi maksimum düzeye çıkarma
  • Birçok sulu gübre tankeri ve makaralı hortum sistemleri ile uyumludur

 

 

 

Gübre Algılama – akıllı organik besin dağıtımı

 

 

 


 

Mobil laboratuvar, laboratuvar sonuçları için beklemek yok

Ayrıca HarvestLab 3000, bir depolama tesisinde veya ofiste laboratuvar birimi olarak da kullanılabilir ve yıl boyunca size değer sağlar. Bir aracın güç çıkışına bağladığınızda her zaman hareket halinde kalabilirsiniz ve nerede olursanız olun size bilgi sağlamaya devam eder. Gerçek zamanlı sonuçlar doğru yatak yönetimi, doğru besin payı ve canlı hayvan sağlığı konusunda size yardımcı olur. Sonuç olarak gereksiz ek ürünlerden tasarruf sağlarken et, süt ürünleri ve biyogaz üretiminde daha yüksek rekolteler alabilir ve sonuç olarak daha fazla işletme kârı elde edebilirsiniz.

 

Yepyeni web arabirimimiz, adım adım talimatlar sunar ve doğru seçimleri yapmanıza yardım eden verileri güzel bir şekilde görselleştirir.

 

 

  • Çiftçiler, biyogaz bitki yetiştiricileri ve besinciler için tam olarak tutarlı değerlendirme
  • Yem kalitesinin gerçek zamanlı algılanması
  • Kış besinlerinin kolaylıkla planlanması
  • Yeni kullanıcı dostu web arabirimi

 

 

 

Mobil laboratuvar – laboratuvar sonuçları için beklemek yok

 

 

 

Harvestlab 3000
Oynatma Listemiz ile daha fazla videoya ulaşın!


Tesise Özel Çiftçilik
Bölüm Kontrolü
Tesise Özel Çiftçilik
IGrade
COPYRIGHT ALL RIGHT RESERVED ( C ) IPSO 2021